Двегодишното дете, което погълна метадона на майка си във Варна, ще

...
Двегодишното дете, което погълна метадона на майка си във Варна, ще
Коментари Харесай

Детето, погълнало метадона на майка си, е в стабилно състояние, отива в приемно семейство

Двегодишното дете, което погълна метадона на майка си във Варна, ще бъде настанено в приемно семейство, откакто бъде изписано от болничното заведение. В момента то е в устойчиво положение и няма заплаха за живота му, съобщи БНТ.

По данни на прокуратурата майката на детето е наркозависима и е включена в метадонова стратегия. Това изяснява и съществуването на препарата в дома ѝ. Докато момченцето е в болница, Агенцията за протекция на детето във Варна би трябвало да реши къде краткотрайно ще бъде настанено то след изписването му.

" Продължават дейностите по следствието, като целта е да се съберат данни освен за събитията към случая, само че и за аргументите, които са довели до това да се случи случаят ", разяснява Станислава Бакалова от Районна прокуратура – Варна.

33-годишната майка е взела метадона от профилирания пункт на програмата във Варна и го е занесла в дома си.

" Около 19.00 ч. тя е открила, че детето не се усеща добре и му прилошава, забелязала, че има отворено шишенце с метадон ", разясни Бакалова.
Прочетете още

Според специалисти наркозависимите на лекуване би трябвало да изпият метадона. Повечето от тях го отнасят у дома, откакто го получат.

" Всяко едно наркотично вещество е смъртоносно, като заплахата е толкоз огромна колкото... просто майката не е била бдителна. Имаме зной, сърдечен арест може да се направи. Метадонът е сносно изучено вещество, по този начин че при една своевременна реакция има огромни шансове всичко да се размине. ", изясни Павел Павлов, който работи в лечебен център за лекуване на взаимозависимост.

Към момента майката на потърпевшото дете не е арестувана. " За това закононарушение, което съставлява оставяне без грижи и контрол на дете от страна на негов родител, законът планува отнемане от независимост до 3 години и публично неодобрение ", сподели Станислава Бакалова, Районна прокуратура – Варна.

Разследващите ще откриват къде майката е държала метадона си и по какъв начин детето ѝ е стигнало да него.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР